Прес-центр27 cічня 2022, 14:01

Україна готова дати відсіч агресору та має потужну підтримку Заходу, – заступник Міністра оборони Ганна Маляр в Кремінній

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» сьогодні, 27 січня, відвідала заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр разом із делегацією Латвійської Республіки на чолі з Парламентським секретарем Міністерства оборони Байбою Блоднієцє.

Вони ознайомилися із умовами підготовки юнаків, домовились про подальше співробітництво та обмін досвідом.

«Ми підтримуємо суверенітет, територіальну цілісність України і всі ці роки надаємо гуманітарну допомогу. А на європейській арені намагаємося зробити все, щоб конфлікт був вирішений дипломатичним шляхом», – зазначила Байба Блоднієцє.

Також вона розповіла, що до Станиці Луганської доставлено вже 25-й вантаж із гуманітарною допомогою від Латвійської Республіки вагою 10 тонн.

«Ми щиро вдячні нашим латвійським друзям. Ця допомога є дуже значущою. Йдеться не тільки про гуманітарну, а й про політичну підтримку. Латвія знає, що таке російські імперські амбіції. Тому нам вкрай необхідно в цей час бути разом. Важливо, щоб якомога більше країн в світі були нашими союзниками та займали однозначну позицію осуду РФ за збройну агресію на території України», – наголосила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона додала, що починаючи із 2014 року, коли відбулося вторгнення, щодня існує загроза можливого просування російських військ територією країни: «Ми готові для будь-яких викликів – розглядаємо всі можливі варіанти розвитку ситуації. За даними розвідки, накопичення російського військового контингенту, яке постійно відбувається з різною інтенсивністю на кордоні України та РФ, недостатньо для того, щоб говорити про те, що ескалація може відбудитися саме зараз».

Натомість, зауважила Ганна Маляр, постійно фіксується рух російської техніки та особового складу в обидва боки. Однак треба розуміти, що ситуація 2014 року не може повторитися, бо українська армія вже значно краще підготовлена. Україна готова дати відсіч та має потужну підтримку Заходу.

«У нас більше 400 тисяч громадян України є учасниками бойових дій. 56 % населення вже готові стати до лав територіальної оборони. Президент України Володимир Зеленський призначив керівниками армії бойових командирів зі значним досвідом. Тобто, ускладнення ситуації не стане несподіванкою. Не потрібно поширювати паніку», – акцентувала заступниця Міністра оборони України.