Прес-центр19 липня 2021, 08:07

Україна отримала 2 мільйони доз вакцини Moderna

Ці 2 000 040 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna доставлені в Україну Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Ця партія вакцин надається Урядом США через глобальний фонд COVAX.

«Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до неї. Закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я», — сказав Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Юрій Стогнієв, вакцинація є найбільш ефективним шляхом подолання пандемії. Саме тому з червня по всій Україні відкриваються центри масової вакцинації, де кожен охочий зможе вакцинуватись. На Луганщині такі центри діють в Сєвєродонецьку та Старобільську.

Ця мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Ефективність вакцини становить 94.1% через 14 днів після 2-ї дози.

Вакцина Moderna з цієї поставки призначена для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів.

Слід зазначити, що поставки в рамках COVAX продовжуватимуться. І до кінця 2021 року, як очікується, Україна отримає достатню кількість вакцин різних виробників.

Раніше в межах COVAX Україна отримала 1 064 700 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 1 072 800 доз вакцини AstraZeneca.

Нагадаємо, що упродовж червня в Україні здійснили майже в чотири рази більше щеплень ніж у травні.