Прес-центр19 серпня 2021, 13:08

Україна отримала близько 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca від Греції, Польщі та Литви

16 серпня 2021 року Україна отримала 100 000 доз вакцини AstraZeneca від уряду Греції, а 18 серпня – 650 400 доз цієї ж вакцини від Польщі та 46 000 доз від Литви як гуманітарну допомогу.

Частина вакцини з цих поставок піде на щеплення тих, хто має отримати другу дозу AstraZeneca, решту розподілять між центрами вакцинації та пунктами щеплень.

Нагадаємо, що AstraZeneca – це векторна вакцина проти COVID-19, яку виробляють в ЄС, Великій Британії, Південній Кореї та Індії. Вакцина, виготовлена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї – AstraZeneca-SKBio, в Індії – Covishield.

Вона схвалена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Європейським агентством з лікарських засобів. Для повної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 4-12 тижнів.

Вакцини AstraZeneca, вироблені на різних майданчиках, є взаємозамінними, адже їхня технологія виробництва і склад є ідентичним. Якщо перше щеплення ви отримали вакциною одного виробника, то другу дозу можна отримати цією ж вакциною будь-якої іншої країни виробництва.

Відповідно до попередньої публікації досліджень, проведених у квітні - червні 2021 року у Великій Британії (bit.ly/UK_delta), вакцина AstraZeneca з ефективністю 92% запобігає госпіталізації та смерті від хвороби, викликаної новим небезпечнішим штамом коронавірусу “Дельта”.

Вакцини від COVID-19 захищають від тяжкої хвороби та рятують життя!

Запишіть своїх рідних та близьких на щеплення та запишіться самі. Деталі на https://vaccination.covid19.gov.ua/ або за телефоном 0 800 60 20 19.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України