Прес-центр11 травня 2022, 15:05

Україна та Польща створять спільне підприємство для активізації залізничних перевезень – Кубраков

Україна та Польща домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень та досягли значного прогресу в лібералізації автоперевезень.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков за результатами переговорів з міністром інфраструктури та розвитку Польщі Анджеєм Адамчиком, які відбулися на українсько-польському кордоні.

“В умовах блокади українських портів Польща стала стратегічно важливим партнером України в питанні експорту української агропромислової продукції та перевезення необхідної військової та гуманітарної допомоги з-за кордону. Саме тому нам вкрай важливо позбутися зайвої бюрократії та інфраструктурних перепон, які знижують швидкість та якість логістики”, - сказав Кубраков.

Окрім питання покращення логістичних можливостей на кордоні, міністри також обговорили необхідність продовження спільної роботи над посиленням транспортної ізоляції росії та білорусі.

“У нас є спільне розуміння того, що таким чином рф втратить фінансові ресурси для продовження війни”, — підкреслив Кубраков.

У зустрічі двох міністрів також брали участь представники української та польської залізниць, а також посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Нагадаємо, перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко ранішезаявила, що Польща може виступити великим транзитером пального для України, забезпечуючи надходження понад 200 тисяч тонн продукції щомісячно.

#Україна #Польща #Кубраков #Свириденко #пальне