Прес-центр16 травня 2023, 16:05

Українці можуть одночасно оформити паспортні документи собі та дітям

Вже майже рік в Україні діє експериментальний проект, реалізований Державною міграційною службою, щодо одночасного оформлення, обміну паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон.

На сьогодні вже понад 300 тисяч українців змогли скористатися цією послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

Утім, ДМС розширює можливості цього експериментального проєкту.

Оскільки одночасне оформлення паспортних документів стало доволі популярною послугою серед українців, крім одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта, батьки/законні представники відтепер можуть одночасно оформлювати паспорти для виїзду за кордон також дітям до 14 років.

Тож тепер за одне відвідування один із батьків може:
– одночасно оформити ID-картку та паспорт для виїзду за кордон собі;
– одночасно оформити собі ID-картку та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині до 14 років.

Щоб отримати таку послугу необхідно одному з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників особи, яка не досягла 14-річного віку або особи, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» в Україні чи за кордоном або в ЦНАП.

Якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів обов’язкова.