Прес-центр11 лютого 2023, 12:02

Українці з 14 років можуть вперше оформити ID-картку в Польщі

У відокремлених підрозділах ДП «Документ» у Польщі доступна послуга оформлення першого паспорта громадянина у формі ID-картки по досягненню 14-річного віку.

Для цього необхідно звернутися до одного з підрозділів у Варшаві, Кракові, Ґданську чи Вроцлаві з пакетом документів, і подати:
- свідоцтво про народження;
- паспорт громадянина України одного або двох з батьків;
- довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності);
- РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).

Особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання — під час оформлення паспорта може за бажанням подати запит на отримання РНОКПП з подальшим відображенням у паспорті.

Важливо, що для зручності наших громадян прийом заяв на оформлення паспортних документів можливий як за попереднім записом, так і у порядку «живої черги».
Оплата (сервісні послуги підприємства) здійснюється безпосередньо на місці - за допомогою сервісу онлайн-оплати. Для цього при собі слід мати смартфон та банківську картку або її реквізити (оплата готівкою наразі недоступна).

Звертаємо увагу: ID-картка вперше з 14 років виготовляється протягом 20 робочих днів.

Під час отримання готової ID-картки проводиться процедура верифікації, тому присутність особи, на ім'я якої оформлено документ, обов’язкова.

У разі неотримання громадянином паспорта протягом трьох місяців з дня його надходження до центру «Паспортний сервіс», готовий документ повертається територіальному підрозділу ДМС для подальшого зберігання.