Прес-центр17 жовтня 2016, 11:10

Україні потрібна сучасна, потужна зброя, яка зупинить агресора та захистить життя наших громадян – Президент під час передачі військової техніки ЗСУ

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Харківської області взяв участь в церемонії передачі озброєння та військової техніки особовому складу Збройних Сил, яка відбулася у Чугуєві Харківської області.

Глава держави наголосив, що така публічна і відкрита передача модернізованих та нових зразків військової техніки, озброєння та відправка їх в район проведення антитерористичної операції стала вже доброю традицією та додав, що вона буде продовжуватись.

«Яким чином найкраще зустріти день захисника України – допомогти армії. Держава зараз робить все можливе для того, щоб зразки нової техніки постійно надходили до війська. Вітчизняний оборонно-промисловий комплекс відіграє ключову роль у підтриманні високого рівня бойової та мобілізаційної готовності сил та засобів сектору безпеки, нарощуванні їх оперативних спроможностей», - підкреслив Петро Порошенко.

За словами Президента, державний концерн «Укроборонпром» за два останні роки передав до війська більше 12 тис. зразків військової техніки та озброєння. 

«Перелік озброєння та військової техніки, яка зараз передається, включає бойову та транспорту авіацію, ракетно-артилерійське озброєння, танки, бойові машини піхоти, вантажні нові автомобілі та багато чого іншого. Вже є нові 202 та 120 мм українські міномети,  відновлені та модернізовані, інші зразки техніки», - повідомив Петро Порошенко. За його словами, також чекають своєї передачі засоби радіоелектронної і контрбатарейної боротьби.

«Країні потрібна сучасна, нова, потужна зброя, яка захистить Україну від агресора, зупинить і знищить його, захистить життя наших громадян», - сказав Глава держави.

Петро Порошенко підкреслив, що саме тому зараз ставить перед науковцями, конструкторами, керівниками оборонних підприємств і їх працівниками задачу із розробки та виробництва нового ракетного озброєння; комплексів крилатих ракет, які вже пройшли перші випробування; нових зразків артилерійських систем. Розроблено і відправлено на випробування високоточні боєприпаси. Сьогодні українські безпілотні літальні апарати, разом з іноземними, постійно знаходять ворожі війська і постійно вдосконалюються. В тому числі, і безпілотні літальні апарати ударного типу, матеріали космічної розвідки.

Глава держави привітав військових зі святом  Дня захисника України: «Це ваше професійне свято. Бо є така найпочесніша професія –захищати Україну».

Петро Порошенко зазначив, що це твердження стає дедалі справедливішим по мірі того, як з кожним днем збільшується контрактна складова у формуванні Збройних Сил. «З іншого боку, це свято хоч і нове, відроджене стало всенародним, тому що наша армія, наші Збройні Сили є також народними. Тому, що зміцнення обороноздатності і боротьба за незалежність нашої держави стали справою всенародною, як і захист від російської агресії», - наголосив він.

Глава держави підкреслив, що тільки завдяки спільним зусиллям військових, суспільства, влади українська армія за рівнем бойової майстерності стала однією із найдосвідченіших, найефективніших на континенті. Надзвичайно швидко було відновлено  військову вправність, вміння захищати свою рідну землю; зроблено надзвичайно важливі кроки в реформуванні ЗСУ і всього сектору безпеки і оброни, в його приведенні до стандартів НАТО.

Глава держави вручив сертифікати відповідності озброєння та військової техніки командирам підрозділів ЗСУ, оглянув техніку та поспілкувався з військовими.

Всього було передано більше 150 одиниць техніки різного призначення, серед якої бойові розвідувально-дозорні машини (БРДМ), бойові машини піхоти різних модифікацій (БМП), зенітно-ракетні комплекси, модернізовані танки Т-64 та Т-80, великовантажні автомобілі КРАЗ, артилерійське озброєння, інше озброєння та засоби тилового забезпечення.

Для потреб Повітряних Сил Збройних Сил України передано модернізовані бойові вертольоти Мі-24 з новою навігаційною системою, які обладнані двигунами українського виробництва, та транспортні вертольоти Мі-8, літаки Міг-29, Су-25, Су-27 та АН-26, а також радіолокаційні станції.

 

http://www.president.gov.ua/news/ukrayini-potribna-suchasna-potuzhna-zbr...