Прес-центр11 лютого 2022, 17:02

Українська армія готова боронити власну країну та Європу, – Прем’єр-міністри України та Литовської Республіки відвідали Луганщину

Сьогодні, 11 лютого, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із Прем’єр-міністром Литовської Республіки Інгрідою Шимоніте завітали до Станиці Луганської та Щастя, що на Луганщині.

Поблизу лінії розмежування вони оглянули КПВВ «Станиця Луганська» та сучасну сервісну зону КПВВ «Щастя». Супроводжували очільників Урядів двох країн Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

«Візит нашого друга, керівника Литовського Уряду Інгріди Шимоніте, вчергове демонструє єдність світової спільноти у протидії російській агресії. Ми маємо надзвичайно потужну підтримку Литовської Республіки. Її керівництво передає нам і зброю для посилення обороноздатності України, і вакцини проти коронавірусу для щеплення, зокрема, жителів тимчасово окупованих територій. Такі візити не дають ворогу рухатись вперед», – наголосив Денис Шмигаль.

Він подякував Литовській Республіці за допомогу в розбудові гуманітарної інфраструктури. Також, як повідомив український Прем'єр, із очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм сьогодні обговорені потреби регіону і подальша передача додаткового військового обладнання для військових.

«Висловлюю надійну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Знаходячись в безпосередній близькості від лінії розмежування, я особисто побачила «рани» війни, людей, які перетинають КПВВ аби налагодити свої життя, поспілкуватися з рідними», – зазначила Інгріда Шимоніте.

Прем’єр-міністр Литовської Республіки додала, що тут, на Луганщині, через порушення територіальної цілісності України, трапилось те, що важко уявити в Європі у ХХІ столітті: «У той час, коли зусилля світової спільноти спрямовані на побудову безпечного світу, режим кремля використовує військову силу у спробі поновити сфери впливу та залишити своїх сусідів без вільного вибору. Однак зараз Україна сильніша за усі попередні роки, її громадяни об'єдналися заради власної свободи та європейського вибору».

Вона розповіла, що під час зустрічей з українськими військовими побачила їх впевненість та сучасну потужну оснащеність – українська армія готова боронити власну країну та Європу: «Запевняю – друзі, партнери України роблять все для її підтримки та деескалації конфлікту. Ми збільшуємо кількість військових інструкторів в Україні, забезпечуємо додатковим оснащенням та зброєю. Зокрема, вже найближчим часом до України надійдуть зенітно-ракетні комплекси Stinger».