Прес-центр8 листопада 2018, 14:11

Українська культура – це теж ефективний захист у боротьбі з агресором, – Сергій Філь

Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у Сєвєродонецькому коледжі культури та мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбувся святковий концерт.

Вітаючи представників серед культури області, виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь зазначив, що сьогодні свято людей, об’єднаних любов’ю до України. «Без вашої завзятості, творчої наснаги та справжнього подвижництва неможливі зміни у суспільному українському житті. Дякую вам, що ви своїм талантом та майстерністю підтримуєте наших захисників та єднаєте всіх нас своєю творчістю та щоденною працею», – сказав він.

«Українська культура – це теж ефективний захист у боротьбі з агресором. Позбавити нас ідентичності і відчуття своєї землі – одна з його головних задач, – зауважив Сергій Філь. – Саме сьогодні відбувається ренесанс української культури. Ми бачимо як відроджується українське кіно, а українські виконавці радують зразками справжнього сучасного мистецтва. Це безумовно позитивні і гарні зрушення. Ми як обласна влада будимо всіляко вас підтримувати у цих здобутках».

Після привітань виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації вручив Почесну грамоту Кабінету Міністрів України колективу комунального закладу «Луганська обласна філармонія» та грамоту Верховної Ради України головному спеціалісту управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Ладі Грановській.

Також Листами подяки Міністерства культури України та Національної бібліотеки для дітей нагороджено директора Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Сергія Дорофєєва, начальника відділу мистецтв, культурно-освітньої та організаційно-методичної роботи управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Людмилу Румегу та головного спеціаліста відділу мистецтв, культурно-освітньої та організаційно-методичної роботи управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Вікторію Сидорчук.

Крім цього, знаним працівникам культури та майстрам народного мистецтва області вручено Листи подяки облдержадміністрації.

На присутніх чекав приємний подарунок – концертна програма у виконанні академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії та відомого українського гурту ROCKOKO.