Прес-центр25 березня 2019, 16:03

Українська сторона готова до відновлення автомобільного моста через Сіверський Донець

Про це сьогодні, 25 березня, повідомили Командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Сьогодні ми практично готові до ремонту автомобільного моста. Зараз у Станиці Луганській перебувають 26 українських будівельників і 13 одиниць інженерної техніки, – зазначив Сергій Наєв. – З відновленням цього мосту значно покращиться транспортне сполучення, комфорт і безпека перетинання лінії розмежування через КПВВ «Станиця Луганська», через який щодня переходять до 11 тисяч українських громадян».

У свою чергу, Юрій Клименко повідомив, що п'ять років обласна влада намагається відремонтувати цей міст, зруйнований бойовиками ще у 2014 році.

«Зараз ми очікуємо від ОБСЄ і країн нормандського формату чіткого публічного звернення до Росії з вимогою припинити блокувати вирішення гуманітарних проблем Донбасу. РФ має прибрати свій блокпост посеред зруйнованого мосту, негайно провести розмінування територій поблизу Сіверського Донця і надати режим тиші для українських будівельників, щоб провести реконструкцію мосту, – наголосив він. – Сподіваємось на підтримку європейської спільноти у захисті ні у чому не повинних мирних громадян на життя».

Слід зазначити, що Об’єднані сили активно долучаються до відновлення інфраструктури на Луганщині.  У першу чергу, це розмінування території. Усього з початку ООС розміновано 410 га землі. Цього місяця вже 15 га.

Також відбудовано 35 об’єктів, що дозволило відновити електропостачання у 22 населених пунктів області.

Підрозділом Державної спеціальної служби транспорту України зі складу ООС в області реконструйовано два мости та проведено капітальний ремонт шляхопроводу в районі м. Попасна.