Прес-центр14 травня 2017, 17:05

Українська влада зробить все, щоб звільнити Романа Сущенка та всіх наших заручників – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що українська влада буде робити все, щоб звільнити журналіста Романа Сущенка та всіх українських заручників, які незаконно утримуються в Росії та на тимчасово окупованих територіях.  

Під час прес-конференції, коментуючи ситуацію навколо незаконного утримання українського журналіста Романа Сущенка, який вже 8 місяців знаходиться в російському СІЗО, Президент сказав: «Роман Сущенко – справжній український герой. Українська влада буде робити все, щоб звільнити Романа та всіх наших заручників».

При цьому Петро Порошенко зазначив, що «позиція російської сторони щодо цього питання свідчить про кардинальне небажання звільняти українських в'язнів, не зважаючи на зобов’язання по Мінським угодам».

«Це ще один аргумент для наших міжнародних партнерів щодо необхідності продовження санкцій проти РФ», - наголосив Президент.

Глава держави також повідомив про телефонну розмову з Володимиром Путіним, під час якої піднімалося питання щодо звільнення українських заручників, в тому числі і було прохання Президента України про негайне звільнення журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка з російської в’язниці. Петро Порошенко повідомив, що наслідком цих переговорів була організація зустрічі Романа з родичами у в’язниці та подякував Роману Сущенку за листа, який він отримав від журналіста.

«Вся українська влада буде робити все можливе, щоб якомога скоріше повернути додому не тільки Романа, а й усіх, хто незаконно утримується як в російських в’язницях, так і у тюрмах на окупованих територіях», - наголосив Президент та додав, що «наша солідарність з нашими громадянами є дуже міцною». Він також повідомив, що українська влада здійснює рішучі кроки у форматі Тристоронньої контактної групи для повернення наших хлопців і дівчат додому.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayinska-vlada-zrobit-vse-shob-zvilni...