Прес-центр17 серпня 2017, 11:08

Українські військові у цьому році відновлюють мости у Новодружеську та Троїцькому

Під час робочої поїздки на Луганщину Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перевірив стан відновлення дорожньої галузі та інфраструктури.

Зокрема, він оглянув ремонтні роботи мосту через річку Лугань у селі Троїцьке Попаснянського району, до яких нещодавно приступили військовослужбовці.

Це другий об’єкт на Луганщині, після мосту у Новодружеську через Сіверський Донець, який відновлюється 19-м окремим мостовим загоном 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України.

Супроводжував високопосадовця заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. Він щиро подякував військовим за співпрацю у відновленні дорожньої інфраструктури Луганщини.

«Наразі військовослужбовці працюють там, де відмовляються інші підрядники. Роботи з відновлення мосту у Троїцькому, які вони проводять, йдуть майже впритул до лінії зіткнення», – зауважив Вадим Данієлян.

Міст через річку Сіверський Донець буде відновлено до початку жовтня. Основні роботи на мосту через річку Лугань завершаться у цьому році. Варто зазначити, що там у найкоротші терміни було побудовано об’їзду дорогу. При цьому переправа знаходиться у безпосередній близькості до мосту, що зручно як пішоходам, так і автотранспорту.

Міст через Лугань розташовано на 37+062 км автомобільної дороги О131201 (пункт пропуску «Танюшівка»-Старобільськ-Артемівськ-Комишуваха-Попасна-Мирон ГРЕС).

Міст через Сіверський Донець – на 130 км дороги Т-13-02 (автодорога державного значення «КПП Танюшівка-Старобільськ-Артемівськ»). Він з’єднує Рубіжне з Лисичанськом.

Замовник робіт на мостах Луганщини – Служба автомобільних доріг. Ремонти здійснюються за рахунок коштів державного бюджету. Вартість відновлення мосту у Новодружеську – 12,5 млн грн, ремонту мосту у Троїцькому – близько 9,5 млн грн. Виконання проектно-вишукувальних робіт з капітальних ремонтів пошкоджених мостів Луганщини відбувається за рахунок обласного бюджету.