Прес-центр23 травня 2021, 10:05

Український схід починається на Луганщині, - у Старобільську відбувся обласний рок-фестиваль «Зі сходу до заходу»

22 травня у Старобільську відбувся  обласний рок-фестиваль «Зі сходу до заходу», лайн-ап якого склали гурти «Stone road», «Ізобара-тор», «Реставратор», «Конец июля», «Parallel», «Two Bus», «Vерхня межа», «Принцип меньшего зла», усього 13 груп з Луганщини, Харківщини та Чернівецької області. Хедлайнерами стали «ТНМК» та «Жадан і Собаки».

Проте, почався Rock-Fest з літературного майданчику «Дике поле», на якому презентували свою творчість Олег Сенцов, Артем Полежака та Катерина Калитко.

Очільника області, як і мало бути у Старгороді, зустріли «справжні» Ільф і Петров. Сергій Гайдай оглянув виставку мото- та кастом-техніки «Байкер Street», на якій були представлені понад 100 учасників, креативні локації, що презентували туристичний потенціал та історію Луганської області, а також привітав учасників фестивалю.  

В якості вітального слова він зачитав звернення Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка: «Донбас – це невід’ємна частина України і тому проект «Український Схід» є особливо актуальним. Ми варті жити в єдиній і вільній Україні від Сходу до Заходу!».

 

До конкурсантів та глядачів рок-фесту також звернувся Сергій Жадан: «Ми робили цей фестиваль, щоб подати країні сигнал, що український схід починається тут, на Луганщині», - наголосив він.

Співорганізаторам та зіркам фестивалю: гуртам  «ТНМК», «Жадан та собаки», особисто рок-панк-виконавцю Сергію Жадану, спільноті байкерів Старобільщини «СТБ» та ведучому Олександру Сердюку, очільник Луганщини вручив Листи подяки облдержадміністрації.