Прес-центр10 квітня 2019, 08:04

Уперше в Україні запрацювала інтерактивна мапа автобусних маршрутів

Сервіс враховує інтереси пасажирів, а також сприяє більш прозорій роботі перевізників. Тепер кожен бажаючий зможе чітко отримати інформацію, які компанії і за якими маршрутами працюють у конкретному місті чи селі.

Для покращення ситуації на ринку важливим є забезпечити прозорість роботи учасників, і цьому може сприяти сервіс «Мережа автобусних маршрутів».

Це інтерактивний інструмент на основі відкритих даних, що надає детальну інформацію щодо міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні.

Сервіс не тільки показує автобусні маршрути та розклад руху, а й також дозволяє пасажирам отримати детальну інформацію щодо перевізників: хто обслуговує маршрути, яким автопарком володіє перевізник, термін дії дозволу на перевезення.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наголосив, що презентована мапа автобусних маршрутів  − це ще один інструмент для розвитку самих компаній-перевізників, адже якщо вони присутні на цій мапі, то значить легально працюють, а якщо немає, то про них ніхто не знатиме.

З інтерактивною мапою мережі автобусних маршрутів можна ознайомитися тут:   https://mtu.gov.ua/files/projects/bus.html

За інформацією Міністерства інфраструктури України