Прес-центр19 лютого 2018, 18:02

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба відвідує Луганщину

Засідання робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей відбулося сьогодні, 19 лютого, в облдержадміністрації.

Відкриваючи захід, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба наголосив, що у кожній області країни необхідно розглянути та визначити основні положення відповідного регіонального плану та його впровадження.

«Ми маємо переформатувати роботу на підтримку сім'ї, а не на влаштування з різних причини дітей до інтернатів. Для нас ключове питання – запровадити широкі можливості інклюзивної освіти, вчасно здійснювати превентивну роботу з родинами, розвивати соціальні послуги, щоб зберегти сім’ю для дітей», – відзначив високопосадовець.

За словами заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, Луганщина має всі ресурси зробити цей перехід і впровадити заходи Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2018-2026 роки, що була схвалена Урядом країни у минулому році.

«Головне, щоб у дитини була родина. Над цим ми працюємо, реалізовуючи соціальні послуги таки чином, щоб батькам було комфортно їх отримувати, а дитині – знаходитись у щасливій родині», – сказала вона.

Кожен з присутніх керівників відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та установ зміг поставити питання, які більш детально будуть розглянуті завтра під час семінару в Сєвєродонецьку.

На регіональному семінарі з реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Луганській області одним з пріоритетних питань стане мінімізація потрапляння дітей в інтернатні установи в умовах воєнного конфлікту і створення послуг для сімей з дітьми.