Прес-центр30 березня 2017, 12:03

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська проводить особисті виїзні прийоми громадян

Такий особистий виїзний прийом відбувся у приміщенні Біловодської райдержадміністрації.

 

Захід організований за підтримки проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні».

 

Спільно з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини прийом здійснювали Представник Уповноваженого з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб Жанна Лук’яненко, Представник Уповноваженого з питань зв’язків із громадськістю Михайло Чаплига, а також регіональний координатор взаємодії з громадськістю у Луганській області Валерій Архипов.

 

Усього на прийомі побувало 25 громадян. Серед яких: 23 внутрішньо переміщені особи та два учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

 

Під час прийому обговорювалися проблемні питання, які виникають у цієї категорії громадян, зокрема, такі як: забезпечення житлом, внесення змін в законодавство України з питань внутрішньо переміщених осіб, надання путівки в санаторно-курортний заклад, отримання матеріальної допомоги, соціально – побутові умови, організація дистанційного навчання дітей – переселенців та інші.

 

Після особистого прийому Валерія Лутковська провела зустріч з головою райдержадміністрації Андрієм Грачовим та головою райради Петром Самойловим, а також керівниками Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Луганської області, управління соціального захисту населення райдержадміністрації та філії – Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк», робота яких безпосередньо пов’язана з наданням послуг.

 

Аналогічний особистий виїзний прийом Валерія Лутковська проводить сьогодні у Кремінській райдержадміністрація.