Прес-центр6 травня 2021, 13:05

Упродовж першого кварталу пенсіонерам області виплачено 4,5 мільярда гривень

Про це повідомлено під час засідання колегії, яке відбулося в онлайн форматі, за результатами роботи органів Пенсійного фонду України в Луганській області у І кварталі.

У роботі колегії взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Як зазначила начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, за цей період в області своєчасно забезпечено фінансування пенсій для 326,3 тис. цивільних та 9,6 тис. військових пенсіонерів.

Видатки на їх виплату склали 4,5 млрд гривень. Це на 13 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Підвищення пенсій відбулося у 65 тис. осіб, старших за 65 років, а з 1 березня перерахунок у зв’язку зі збільшенням середньої заробітної плати проведений у 82 % пенсіонерів Луганщини. Тож середній розмір пенсії цивільних пенсіонерів становить 4520,10 гривень.

Якщо порівняти поточні показники з даними на 1 квітня минулого року, спостерігається суттєве зменшення частки одержувачів, які отримують пенсії до 2 тис. гривень. У 2021 році це близько 12 % від загальної кількості пенсіонерів, тоді як минулоріч – 27,5 %.

Більше половини пенсіонерів області отримують пенсійні виплати від 2 до 4 тис. гривень.

Крім того, за перший квартал відділами обслуговування громадян Фонду області надано послуг 46 тис. осіб, із них 1100 відвідувачів – на віддалених робочих місцях.