Прес-центр5 вересня 2016, 10:09

Уряд буде відстоювати масштабну децентралізацію у Державному бюджеті на 2017 рік, - Володимир Гройсман

Уряд буде відстоювати масштабну децентралізацію у Державному бюджеті на 2017 рік, усупереч заявам деяких політиків про необхідність централізації коштів. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами у Вінниці у суботу, 3 вересня.

"Ми зберігаємо масштабну децентралізацію фінансів - це означає, що на місцях будуть кошти у наступному році. Ми за це будемо боротися", - заявив Володимир Гройсман, розповідаючи про пріоритети Уряду, визначені у проекті Державного бюджету на 2017 рік.

Він зазначив, що деякі українські «політикани» вже говорять, «що треба більше грошей консолідувати в центрі, в Києві». «Я категорично проти», - підкреслив Прем’єр-міністр.

«Міста, села, селища, райони, області мають отримувати кошти напряму - не від комітетів Парламенту, не від міністерств, а напряму: заробили гривню в бюджет - одразу ж розподілили. Тому децентралізація, хочу сказати, усім містам, селам, селищам, районам, областям буде збережена», - наголосив Володимир Гройсман.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249282995&cat_id...