Прес-центр23 лютого 2021, 13:02

Уряд ФРН виділив 10 млн євро на розвиток соціальних послуг у громадах на сході України

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розширює проект СПІЛЬНО, спрямований на розвиток послуг для сімей із дітьми у громадах на сході Україні. Протягом наступних двох років Німецький уряд через Німецький банк розвитку (KfW) виділить для реалізації проекту 10 млн євро. 

Упродовж 2019–2020 років ЮНІСЕФ розпочав проект “СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громадах” у 12 пілотних громадах на сході України. Тепер проект буде доповнено новими напрямами та розширено на низку нових громад у Донецькій та Луганській областях. Проект націлений на пошук найкращих практик надання соціальних послуг у нещодавно об'єднаних громадах, допомагаючи місцевому врядуванню реалізувати повноваження, передані їм під час децентралізації. Найкращі практики проекту будуть універсальними для застосування по всій країні, тим самим будуть корисними не лише громадам в Луганській та Донецькій областях.

Проект працюватиме над безпосереднім розвитком соціальних послуг у громаді, просуватиме цінності інклюзивної освіти, покращуватиме фізичну доступність закладів освіти, сприятиме громадській активності молоді та забезпечуватиме доступ до чистої та безпечної води. Усе це в комплексі сприятиме соціальній згуртованості та благополуччю громади. 

Проект охопить більш ніж півмільйона мешканців Луганської та Донецької областей. Діяльність проекту буде передусім спрямована на покращення соціального благополуччя сімей із дітьми, зокрема тих, що виховують дітей із інвалідністю, внутрішньо переміщених та інших уразливих родин.  

Зокрема проект допоможе будувати у громадах систему соціальних послуг, яка визначатиме потреби сім’ї, знаходитиме ризики та вчасно на них реагуватиме за допомогою відповідних послуг. 

Проект також покращуватиме якість та доступність інклюзивної дошкільної та cередньої освіти, у тому числі через навчання освітян методикам роботи із дітьми з особливими освітніми потребами, модернізацію приміщень закладів освіти для забезпечення їх фізичної доступності для дітей із інвалідністю.

Зараз триває відбір нових громад, які разом із  деякими громадами попереднього раунду братимуть участь у проекті. Зацікавлені об’єднані територіальні громади Луганської та Донецької областей, які зараз не залучені до проекту “СПІЛЬНО”, можуть до 10 березня подати заявку на участь за посиланням http://bit.ly/EastCommunities

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтеся до:

Ніни Сорокопуд, ЮНІСЕФ Україна, +380 50 388 2951, nsorokopud@unicef.org;

 

Для отримання додаткової інформації про проекти Німецького уряду, будь ласка, дивіться: https://kiew.diplo.de/ua-uk/themen/wirtschaft/-/1337286