Прес-центр1 березня 2018, 13:03

Уряд і Парламент схвалили Дорожню карту виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Кабінет Міністрів України спільно з Верховною Радою України напрацювали і схвалили Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на 2018-2019 роки. Документ, покликаний активізувати євроінтеграційні процеси в Україні, представили Глава Уряду Володимир Гройсман та Спікер Парламенту Андрій Парубій. Участь у заході взяв Глава Представництва Єврокомісії в Україні Хюґ Мінгареллі, представники парламентських фракцій, члени Уряду.

Дорожня карта представляє собою пакет з 57 законопроектів, які мають бути розглянуті в Парламенті протягом двох років.

«Перед нами стоять завдання необхідності законодавчих змін, які направляють і інтегрують нас у Європейське товариство. Ми налаштовані на взаємодію, з прийняття різнопланових законопроектів, які в тому числі впливають на якість життя громадян та розвиток економіки. Ми налаштовані на максимально швидку інтеграцію (до ЄС)», – сказав Глава Уряду. 
Він підкреслив, що порядок денний насичений і амбітний, але його виконання дозволить рухатися до досягнення цілей.

Довідково

Виконання Угоди про асоціацію з ЄС є основою програми реформ Кабінету Міністрів. Саме тому Уряд докладатиме всіх зусиль для успішної реалізації як ухваленої Дорожньої карти, так і Угоди про асоціацію в цілому. Успішне виконання завдань дозволить поглибити роботу Зони вільної торгівлі з ЄС, у тому числі в найбільш чутливих сферах, а саме – в частині зменшення тарифних і технічних бар’єрів у торгівлі товарами, відкриття доступу до ринків послуг і державних закупівель, наближення законодавства України до права ЄС.

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-i-parlament-shvalili-dorozhnyu-kart...