Прес-центр14 травня 2020, 10:05

Уряд надав доступ до державної підтримки більшій кількості аграріїв

Про це було повідомлено під час селекторної наради під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького.

Участь у заході взяли представники департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій з питань державної підтримки розвитку агропромислового сектору у 2020 році.

«Сьогодні Уряд підтримав проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів», – зазначив Тарас Висоцький.

Постанова дозволить розширити коло суб’єктів господарювання АПК та створить рівний доступ таких суб’єктів до отримання державної підтримки за залученими в банках кредитами. На підтримку аграріїв передбачені кошти у розмірі 1,2 млрд гривень.

Зокрема, учасниками програми стануть суб’єкти господарювання АПК, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності (наразі такий доступ мають лише суб’єкти, які займаються тваринництвом та використали кредитні кошти на цілі тваринництва або які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн гривень). Діятиме обмеження для таких суб’єктів та пов’язаних із ними осіб – не більше 5 млн гривень на суб’єкта (крім позичальників, які провадять діяльність у галузі тваринництва, для яких обмеження не більше 15 млн гривень).

Учасники наради мали можливість надати коментарі та поставити запитання, на які заступник Міністра надав вичерпні відповіді.