Прес-центр12 липня 2018, 14:07

Уряд підтримує розвиток Луганської області – виділено 34,8 млн гривень

Цього року Уряд виділив понад 6 млрд. гривень на реалізацію в регіонах соціально-економічних проектів та інвестиційних програм, що сприятимуть розвитку територій.

Зокрема, 4,05 млрд. гривень виділені з Державного фонду регіонального розвитку, ще 2,11 млрд. гривень регіони отримають через субвенцію з бюджету.

Ці кошти будуть спрямовані на будівництво та ремонт різних об’єктів, яких потребують мешканці  конкретного міста, села, ОТГ – дитячих садочків, шкіл, медичних закладів та оснащення їх сучасним обладнанням, на будівництво і ремонт доріг, мереж водопостачання та вуличного освітлення, щоб забезпечити комфортні умови для життя.

У Луганській області виділені урядом кошти будуть використані на будівництво, ремонт та утеплення понад десяти садочків, шкіл, спортивних об’єктів та об’єктів культури. Зокрема, виділені кошти на:

ремонт школи №5 у м. Золоте Попаснянського району – 6,9 млн гривень;

реконструкцію Попаснянської багатопрофільної гімназії № 25 – 1,2 млн гривень;

будівництво спортмайданчику школи № 1 у м. Попасна – 1,3 млн гривень;

ремонт дитячого навчального закладу № 43 у м. Сєвєродонецьк – 5,9 млн гривень;

ремонт школи у смт Білокуракине – 1 млн гривень.

Також буде проведено ремонти у медичних закладах області, зокрема виділено 2,1 млн гривень на ремонт будівлі Луганського обласного центру з профілактики та боротьби із СНІД у м. Сєвєродонецьк.

Окрім того, кошти будуть спрямовані на ремонт доріг в 3 населених пунктах області. Зокрема, на будівництво дороги з твердим покриттям по вул. Богдана Хмельницкого, смт Новопсков (4,4 млн гривень), на ремонт асфальтобетонного покриття автомобільної дороги по вул. Первомайській, м. Попасна (6,7 млн гривень), ще 5,3 млн гривень – на реконструкцію заплавного мосту  № 2 у м. Сєвєродонецьк.