Прес-центр3 вересня 2020, 11:09

Уряд погодив залучення 100 мільйонів доларів США від МБРР на відновлення інфраструктури Луганщини

Кабінет Міністрів України погодив залучення позики у розмірі 100 мільйонів доларів США від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) для реалізації проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження» та визначив склад делегації України для участі у переговорах з банком.

Також Уряд уповноважив Віце-прем'єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова підписати з МБРР Угоду про відповідну позику.

Проєктом передбачено проведення капітального ремонту близько 183 км автомобільних доріг в Луганській області, які є ключовими транспортними коридорами в регіоні, та залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських субпроєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії РФ для сільськогосподарської галузі на території Луганської області, підконтрольній Уряду України.

Проєкт має на меті зростання економічних можливостей, згуртованості та включення у соціально-економічне життя країни громад, що постраждали внаслідок агресії РФ, через залучення інвестицій в місцеву інфраструктуру.

У рамках підготовки проєкту Мінреінтеграції розроблено рамкові документи з управління навколишнім та соціальним середовищем, порядок управління трудовими ресурсами, а також процедура відчуження земельних ділянок та іншого нерухомого майна, що на них розташоване, і які будуть впроваджуватися під час реалізації проєкту.

Кредит надається на 27 років під 0,25 % річних, перші 12 років - пільгові.

За інформацією Урядового порталу