Прес-центр7 жовтня 2016, 12:10

Уряд продовжить заходи щодо закупівлі ліків для того, щоб забезпеченість медикаментами сягнула 100%, - Володимир Гройсман

Уряду вдалося вирішити питання закупівлі і доставки низки медикаментів для дорослих та дітей і він продовжить закупівлі у плановому режимі для того, щоб забезпеченість медикаментами сягнула 100%. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час "Години запитань до Уряду" у Верховній Раді України у п'ятницю.

Прем’єр-міністр зауважив, що проблема закупівлі ліків і доставки була дуже серйозною.

Наразі зусиллями Уряду близько 90% ліків, які були закуплені, вже поставлені в Україну. Зокрема, тести на туберкульоз - 74%, дитяча онкологія - близько 78%, доросла онкологія - 90%, тести на ВІЛ – 99%, дитячі гепатити - 99%, дорослі гепатити - 67%, дитяча гемофілія - 100%, навів дані Прем’єр-міністр, коментуючи заходи, що були здійснені Урядом щодо підтримки дітей.

"Це свідчить про те, що ми достатньо предметно цим питанням займаємося. Ми доведемо цю цифру до 100% і максимально доведемо її на місця, і у плановому режимі через авторитетні міжнародні організації будемо продовжувати закупівлю. Але ми тут вже зараз наздогнали той час, який, на превеликий жаль, був втрачений", - підкреслив Голова Уряду.

Володимир Гройсман також зауважив, що урядовим законопроектом про зміни до Бюджету, що був ухвалений Парламентом учора, визначено 35 млн грн на заходи з імплантаційного слухопротезування для дітей.

У Бюджеті на 2017 рік Уряд заклав на ці потреби суму майже вдвічі більше - 75 млн грн.

Крім того, проектом Бюджету на 2017 рік передбачено 5,9 млрд грн на закупівлю ліків, у тому числі таких, що мають відношення до дитячих захворювань, повідомив Голова Уряду.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249384532&cat_id...