Прес-центр10 квітня 2019, 14:04

Уряд реалізує унікальний проект «Малі міста – великі враження»

Кабінет Міністрів України спільно з органами місцевого самоврядування розширює культурний проект «Малі міста – великі враження», що покликаний показати значний культурний спадок невеликих міст та містечок нашої держави, а також залучити можливості децентралізації для перетворення малих містечок на самостійні центри із власним унікальним культурним ресурсом.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду сьогодні, 10 квітня. «Минулого року ми спробували провести такий проект по країні, побачили, наскільки він є унікальним і необхідним, і вирішили в цьому році його розширити», – наголосив він.

Слід зазначити, що  пілотна версія цього проекту була запущена в 2018 році. Громади подали 153 заявки. Переможці конкурсу  отримали фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. гривень для реалізації проекту.  А вже цього року  за ініціативи Володимира Гройсмана на конкурс у держбюджеті було виділено вже 50 млн гривень. Ці кошти буде спрямовано на підтримку культурних ініціатив у населених пунктах із населенням до 50 тисяч жителів.

Ініціаторами проектів можуть стати як органи місцевого самоврядування, так і юридичні особи, творчі спілки і фізичні особи-підприємці.

Торік у межах проекту провели 10 культурних подій на місцях, тоді як цьогоріч підтримка в 50 млн гривень на грантовій основі дасть можливість провести близько 100 таких подій.