Прес-центр3 червня 2021, 13:06

Уряд схвалив методичні рекомендації щодо критеріїв територіальної доступності ЦНАП

Методичні рекомендації забезпечать єдиний підхід до критеріїв, за якими розраховуватиметься територіальна доступність до адмінпослуг, та нададуть можливість швидкого доступу громадян до адміністративних послуг.

За I квартал 2021 року утворилися 511 територіальних підрозділів та віддалених робочих місць адміністраторів. Із них вже 63 відповідають запропонованим методичними рекомендаціями критеріям.

Мінцифри планує до 2024 року збільшити кількість точок доступу до 3867. Так, кожен українець зможе отримати якісні державні послуги незалежно від місця проживання – в місті-мільйоннику чи маленькій територіальній громаді з населенням до 10 тис. осіб.

Нові точки доступу утворюватимуться за двома ключовими критеріями:

  • відстань до точки доступу становитиме не більше 14 км;
  • час, витрачений на дорогу, становитиме не більше, ніж 30 хвилин транспортом за наявності розвинутої транспортної інфраструктури.

«Наше завдання – сприяти розвитку мережі ЦНАП як кількісно, так і якісно. Схвалення методичних рекомендацій до критеріїв територіальної доступності дозволить уніфікувати підхід до визначення територіальної доступності ЦНАП, територіальних підрозділів та віддалених робочих місць. Крім цього, ми уникнемо так званих «білих плям» та покращимо доступ до послуг під час реформи децентралізації», – зазначила заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Рекомендації розроблені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та проектів EDGE та SURGe, які фінансуються Урядом Канади.

За інформацією Урядового порталу