Прес-центр16 липня 2020, 13:07

Уряд схвалив реалізацію соціальної благодійної програми для громад Луганської та Донецької областей

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження щодо реалізації соціальної благодійної програми для розвитку територіальних громад Луганської і Донецької областей, що розташовані поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду.
Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, благодійна програма дозволить створювати малі сонячні електростанції в школах, лікарнях, дитячих садках та іншій соціальній інфраструктурі на неокупованій частині Луганської та Донецької областей.

«Ми сподіваємося, що національна компанія «Нафтогаз» підтримає в цьому Уряд та профінансує відповідну програму», – зазначив очільник Уряду, додавши, що ця програма – «це приклад одного невеличкого кроку. Але такі невеличкі кроки, коли їх поєднуєш, – це і є розвиток регіону і держави в цілому».

Також Денис Шмигаль зазначив – існує проблема, коли дітей з ОРДЛО, які хочуть вступати в українські вищі навчальні заклади, бойовики не випускають на територію вільної України, «тому що розуміють, що ці діти не повернуться, адже відчують різницю між тим, що тут і там відбувається зараз».

«У цій ситуації необхідна наша реакція і робота, в тому числі, з міжнародними партнерами, аби це питання вирішити. Це частина стратегії деокупації, яка дозволить повернути молодь з ОРДЛО в український освітній та культурний простір», – додав Глава Уряду та запропонував Віце-прем’єр-міністру Олексію Резнікову взяти цю ситуацію на контроль. «Підключайте до цього процесу і Міністерство освіти і науки. Щоб діти могли вступити і вчитися в наших навчальних закладах», – зазначив Денис Шмигаль.

За матеріалами Урядового порталу