Прес-центр26 липня 2018, 15:07

Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

Кабінет Міністрів України сьогодні під час засідання затвердив розпорядження про схвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей. Відповідний документ підготувало Міністерство інформаційної політики України.

Реалізація Стратегії має забезпечити повноцінний доступ громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, до загальнонаціонального українського інформаційного простору.

Згідно з документом, повне відновлення мовлення українських телерадіокомпаній можливе тільки за умови звільнення окупованих територій Донбасу. Тому в умовах обмеженого мовлення та доступу до інших українських ЗМІ, зокрема Інтернет-видань, особлива увага буде приділятися таким напрямам:

- розширення зони наземного ефірного мовлення українських телерадіокомпаній з територій, прилеглих до тимчасово окупованих;

- створення системи виробництва і поширення спеціалізованого контенту для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях;

- забезпечення можливості отримання інформації особами з порушеннями зору і слуху у доступній формі;

- проведення системної роботи з переселенцями як з важливим каналом комунікації з громадянами України, які проживають на окупованому Донбасі.

Реалізація Стратегії передбачає посилення інституційної координації між органами виконавчої влади на центральному та на місцевому рівні із залученням інститутів громадянського суспільства.

За інформацією Міністерства інформаційної політики України