Прес-центр23 жовтня 2017, 13:10

Уряд Швейцарії направив гуманітарну допомогу на Луганщину

В рамках 7-ї гуманітарної місії Відділом гуманітарної допомоги Швейцарської агенції розвитку та співробітництва за координації Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб на Схід України направлено черговий гуманітарний вантаж на загальну суму 150 тис. дол.

Зокрема, доставлено повний комплект медичного обладнання та необхідних витратних матеріалів у протитуберкульозний диспансер м. Луганськ. Нове обладнання скоротить діагностування хвороби від двох тижнів до  двох днів, що дозволить запобігти поширенню захворювання на полірезистентний туберкульоз в регіоні та за його межами.

Міністерство на постійній основі сприяє та координує дії міжнародних організацій та органів державної влади з метою доставки гуманітарної допомоги для населення на Сході України.

Нагадаємо, що у співпраці з МТОТ Уряд Швейцарії впродовж 2016-2017 років направив 720 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 1,45 млн гривень та 1635 тон хімічних реагентів для очистки води, медичне обладнання, лабораторію для раннього виявлення збудників туберкульозу та апарат для визначення Вірусу грипу А та Вірусу грипу В на суму 1,48 млн швейцарських франків.

За інформацією

Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України