Прес-центр29 вересня 2022, 16:09

Уряд спрямував громадам, які прихистили переселенців, понад 60,5 мільйонів гривень на компенсацію комунальних витрат

Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду Держбюджету понад 60,5 млн гривень на відшкодування комунальних витрат за травень громадам, які безоплатно прихистили переселенців у комунальних та державних закладах, а також приватних закладах освіти.

Проект розпорядження розроблений на основі узагальненої Мінрегіоном інформації, отриманої від обласних військових адміністрацій та чотирьох профільних міністерств. У травні для розміщення тимчасово переміщених осіб було задіяно 6 496 закладів комунальної та державної форм власності, а також закладів освіти приватної форми власності.

Компенсація від держави йде на покриття комунальних витрат на воду, світло, газ, вивезення сміття, а також купівлю дров, пелет та вугілля.

Нагадаємо, раніше Уряд удосконалив механізм надання компенсації комунальних витрат громадам та юридичним особам, які безоплатно розмістили ВПО. Тепер компенсацію на оплату комунальних послуг також отримують юридичні та фізичні особи підприємці, які надали безоплатно тимчасове житло ВПО».