Прес-центр26 грудня 2022, 12:12

Уряд спрямував понад 27 млн гривень на компенсацію комунальних витрат за серпень громадам, які прихистили внутрішніх переселенців

Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду Держбюджету понад 27,3 млн гривень на відшкодування комунальних витрат за серпень громадам, які прихистили внутрішніх переселенців у комунальних та державних закладах, а також приватних закладах освіти.

Зазначимо, суми компенсації розраховані на підставі узагальненої Мінрегіоном інформації від обласних військових адміністрацій, центральних органів виконавчої влади щодо витрат, сплачених закладами за комунальні послуги, спожиті у серпні 2022 року у будівлях (приміщеннях), що перебувають на їх балансі, та в яких в умовах воєнного стану на безоплатній основі були розміщені тимчасово переміщені особи.

Протягом серпня було розміщено майже 89 тис. ВПО в регіонах та залучено 2918 закладів комунальної та державної форм власності, закладів освіти приватної форми власності.

Нагадаємо, раніше Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги за розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану. Відтепер, починаючи з 1 вересня, компенсацію на оплату комунальних послуг мають змогу також отримувати юридичні та фізичні особи підприємці, які надали безоплатно тимчасове житло ВПО.