Прес-центр14 липня 2017, 15:07

Уряд удосконалив надання пільг окремим категоріям громадян

На засіданні Кабінету Міністрів України затверджено проект постанови «Про внесення змін до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї», яка приводить положення зазначеної Постанови у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Зазначеним Законом України передбачено надання з 1 липня 2017 року членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни пільг з оплати послуг за користування житлом, комунальними послугами, паливом, скрапленим газом, телефоном без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389.

Постановою внесено зміни до Порядку у частині виключення із переліку осіб, на яких поширюється його дія, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Разом з тим, Постановою надано право органам соціального захисту населення самостійно визначати право пільговиків з числа непрацездатних осіб на отримання пільг у разі зміни величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. До внесення змін такий розрахунок проводився за умови звернення пільговиків до органів соціального захисту населення.

За матеріалами

Мінсоцполітики України