Прес-центр2 липня 2020, 10:07

Уряд виділив кошти на погашення боргів перед шахтарями державних шахт

Міністерство енергетики України виділило додатково майже 340 млн грн для шахтарів державних шахт. Про це на засіданні Уряду 1 липня повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Це означає, що вперше за значний період у держави немає боргів перед шахтарями державних шахт в поточному режимі», – заявив очільник Уряду, додавши, що «борги погашені перед практично 40 тисячами робітників, які виконують титанічну роботу кожного дня».

«Президент давав доручення вирішити проблему заборгованості по зарплатах, і відповідне завдання нам вдалося виконати і попри коронакризу, і попри кризу в енергетиці. Надалі я попрошу в.о. Міністра енергетики уважно слідкувати за ситуацією та в разі потреби дуже швидко приймати рішення», – підсумував Прем’єр-міністр.

За інформацією Міністерства енергетики, 26 червня Міністерство фінансів, за пропозицією Міненерго, здійснило наближення бюджетних асигнувань за програмою «Реструктуризація вугільної галузі» з листопада – грудня на червень. 339 млн грн спрямовано для погашення заборгованості із заробітної плати перед шахтарями за квітень і травень 2020 року. За 6 місяців 2020 року вугледобувними підприємствами на виплату заробітної плати та погашення заборгованості з неї спрямовано 3,5 млрд грн.

За інформацією Урядового порталу