Прес-центр27 лютого 2020, 12:02

Уряд визначив порядок розподілу коштів на інклюзію в дитсадках, школах і профтехах, корекційні засоби та розвиткові заняття

У 2020 році Уряд спрямував 504 млн 458 тис. гривень на розвиток інклюзивної освіти у профтехах, школах і дитячих садках.

Постанову, яка визначає скільки коштів отримає кожна область і на що їх витратять, прийнята сьогодні, 26 лютого 2020 року, під час засідання Кабінету Міністрів України.

Слід зазначити – якщо на початку 2019 року в Україні нараховувалось трохи більше 12 тис. дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах, то на початок 2020 року ця цифра склала 19 345 учнів. Тобто, відбулося зростання на 61,2 %.

Місцева влада зможе витратити 504 мільйони на:
- оплату корекційно-розвиткових занять і придбання спеціальних засобів корекції. Для учнів інклюзивних класів шкіл – 410,1 млн гривень, вихованців інклюзивних груп дитсадків – 87,5 млн гривень, слухачів інклюзивних груп закладів профосвіти – 4,9 млн гривень;
- придбання спеціальних засобів корекції для слухачів інклюзивних груп закладів профосвіти – 1,8 млн гривень.
Постановою, зокрема, внесені зміни до вже існуючого Порядку надання субвенції для підтримки осіб з особливими освітніми потребами.

Вони нададуть місцевій владі більше повноважень для перерозподілу субвенції. Наприклад, за ці кошти тепер зможуть закуповувати обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів, які будуть відкриті цього року.

За матеріалами Урядового порталу