Прес-центр30 cічня 2019, 09:01

Урядом погоджено розподіл додаткової дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я Луганщини

Рішенням Кабінету Міністрів України погоджено розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2019 році, як це передбачено Бюджетним кодексом України.

Відповідно до частини п’ятої статті 1036 Бюджетного кодексу України, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 16.01.2019 № 14-р погодив обласній державній адміністрації розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2019 році.

Нагадаємо, що змінами у Бюджетному кодексі України, які наприкінці минулого року ухвалені Верховною Радою України, запроваджена норма щодо обов’язкового погодження з Кабінетом Міністрів України розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я, який здійснюється між місцевими бюджетами у порядку, визначеному обласними державними адміністраціями та затверджується рішенням про обласний бюджет.

Зазначений порядок розроблений Департаментом фінансів облдержадміністрації, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації та наданий на погодження Кабінету Міністрів України.

Тож, кошти додаткової дотації з державного бюджету в обсязі 468.280,8 тис. гривень були своєчасно розподілені між місцевими бюджетами області, доведені райдержадміністраціям та виконавчим органам місцевих рад міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, що дозволило збалансувати та затвердити усі місцеві бюджети області до 25 грудня 2018 року, забезпечити своєчасне фінансування бюджетних установ у січні поточного року.