Прес-центр20 вересня 2017, 14:09

Урядом урегульовано порядок призначення державної соцдопомоги особам, які не мають права на пенсію

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання допомоги дітям померлого годувальника» Урядом урегульовано питання призначення державної соціальної допомоги дітям померлого годувальника, який за життя не набув права на пенсію.

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.17 № 611 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.05 р. № 261»:

надано право на призначення державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям віком до 18 років (тим, хто навчається, – до 23 років) у разі смерті одного з батьків, що не набув права на пенсію;
визначено умови призначення державної соціальної допомоги та період, на який її призначають;
установлено розмір такої допомоги на кожну дитину незалежно від доходу сім'ї;
установлено що особі, яка протягом трьох місяців з дня набрання чинності цією постановою звернулася за призначенням державної соціальної допомоги дитині померлого годувальника, допомога призначається з дня набрання чинності Закону України від 07.02.17 № 1836-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання допомоги дітям померлого годувальника», але не раніше дня, що настає за днем смерті годувальника.

Відповідні зміни внесено до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, державної соціальної допомоги на догляд. Рішення Уряду сприятиме посиленню соціального захисту осіб, які потребують допомоги та державної підтримки.