Прес-центр5 лютого 2018, 12:02

Урядом внесені зміни щодо надання держсубвенції для підтримки територій, що постраждали через збройний конфлікт на Сході України

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ініціювало внесення змін до Порядку надання субвенції з державного бюджету для підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на Сході України.

Ними передбачено сприяння підтримці регіонів на Сході України, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту, встановлення правових підстав для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, а також придбання обладнання і програмного забезпечення для центрів надання адміністративних послуг.

Відтепер військово-цивільним адміністраціям встановлені правові підстави для здійснення функцій щодо використання субвенцій у разі відсутності місцевих рад.

Вперше з ініціативи МТОТ з Державного бюджету України були виділені кошти для підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, ще у 2017 р.

Завдяки новому обладнанню, придбаному за кошти субвенції, Центри з надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Сєвєродонецьку та Покровську запрацюють на повну потужність, що, в свою чергу, спростить процедуру отримання біометричних паспортів та паспортів громадянина України не лише для ВПО, але й для громадян України, що проживають на непідконтрольних територіях.

Крім того, внутрішньо переміщені особи, які проживають у Маріуполі та Покровську, отримають житло у тимчасове користування за рахунок державного і місцевих бюджетів.

За інформацією Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України