Прес-центр14 серпня 2018, 16:08

USAID представлено два нових проекти щодо відновлення Сходу України

Сьогодні, 14 серпня, заступники голови облдержадміністрації Генннадій Іваненко та Ольга Лішик зустрілися з представниками USAID.

Під час зустрічі міжнародні партнери презентували проекти щодо відновлення економічної стійкості та демократичного управління на Сході України.

Вони зазначили, що обидві програми мають регіональний фокус і з початком їх дій необхідно буде відкрити офіс. Наразі це питання вирішується.

Обсяг фінансування сягатиме 125 млн доларів США міжнародної допомоги протягом більш ніж п’яти років.

У свою чергу, Геннадій Іваненко подякував міжнародним партнерам за підтримку Луганській області, передусім в економічному розвитку, зміцненні системи охорони здоров'я та наданні гуманітарної допомоги.

Також він запропонував розмістити офіс на території Луганській області.

Делегацію представляли директор Офісу економічного зростання Фархад Гаусс, в.о. заступника директора Офісу економічного зростання Джейкоб Моррін, заступник директора Офісу демократії та управління Єнн Хоппер, постійний представник в Україні, Агентство США з міжнародного розвитку/Офіс ініціатив перехідного періоду Бенжамін Лонг та спеціаліст з проектного менеджменту Офісу демократії та управління Марат Курчевський.

Слід зазначити, що починаючи з 1992 року, внесок USAID до справи економічного та соціального розвитку України складає приблизно 1,9 млрд доларів США.