Прес-центр10 березня 2022, 13:03

Усі медзаклади Луганської області працюють у штатному режимі. Терористи блокують доставку гуманітарних вантажів з медикаментами

«Попри постійні обстріли усі медичні заклади Луганської області працюють у штатному режимі. Лікарні забезпечені медикаментами та розхідними матеріалами. Фахівці  «швидкої», ризикуючи власними життями, надають невідкладну медичну допомогу. Двоє парамедиків із Сєвєродонецька, які приїхали на виклик до онкохворого, загинули, потрапивши під артобстріл», - про це розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він повідомив, що з початку російського вторгнення окупанти вщент зруйнували Щастинську лікарню, цинічно обстріляли Луганську обласну дитячу, Сєвєродонецьку міську багатопрофільну та Попаснянську міську лікарні,  а також, погрожуючи працівникам Новоайдарського центру первинної медико-санітарної допомоги розправою, відібрали два автомобілі, які обслуговували пацієнтів.

«Усі наслідки приходу «руського миру» на Луганщину оперативно ліквідують рятувальники. Немає слів, якими можна описати героїзм цих людей!» - наголосив Сергій Гайдай.

Наразі НСЗУ забезпечує фінансування медицини Луганщини у повному обсязі, запаси продуктів харчування та медпрепаратів  поповнюються за рахунок гуманітарної допомоги, яка надходить до Луганщини з інших регіонів.

Проте терористи блокують  її доставку на територію області: черговий вантаж із ліками вже другу добу не можуть доправити до Сєвєродонецька через обстріли автошляхів.