Прес-центр27 листопада 2020, 11:11

Усі опорні лікарні Луганщини забезпечені медичним киснем. При потребі зможемо допомогти і сусіднім областям, – Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації заявив сьогодні, 27 листопада, відвідуючи ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

А саме, цех розділення повітря, де виробляють, зокрема, і медичний кисень.

«Як і обіцяв, ми вирішили питання отримання Сєвєродонецьким «Азотом» усіх дозвільних документів для виробництва медичного кисню. Інші компанії, які постачають цей продукт на Луганщину, зараз не можуть надавати необхідний для наших потреб обсяг кисню. «Азот» має необхідні можливості та потужності. Тому разом із Міністром охорони здоров’я розв’язали існуючу проблему, що дозволило в повному обсязі забезпечити киснем наші лікарні. Це рятує життя багатьох людей», – наголосив Сергій Гайдай.

Очільник Луганщини також зауважив, що при потребі підприємство може допомогти і сусіднім областям.

«Крім того, ми отримали гроші з держбюджету для розведення мережі подачі кисню до кожного ліжка в наших опорних лікарнях, – додав голова обласної держадміністрації. – Та з 1 січня 2021 року будемо страхувати близько 2400 медичних працівників за кошти обласного бюджету».

Як зазначив Голова Правління ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» Леонід Бугайов, випуск медичного кисню на підприємстві розпочався після реконструкції підрозділу в 2011 році: «Сьогодні ми здатні виробляти до 600 балонів. Однак наповнюємо упродовж доби тільки 200. При необхідності можемо наростити потужності до 400 чи до 600 балонів кисню на добу».

Наостанок він подякував Сергію Гайдаю за допомогу в наданні підприємству усіх дозвільних документів для виробництва медичного кисню.