Прес-центр31 березня 2020, 12:03

Усі пацієнти з підозрою на коронавірус в лікарні Рубіжного перебувають у задовільному стані, – брифінг

Сьогодні, 31 березня, на прес-брифінгу в облдержадміністрації йшлося про підготовку лікарень Луганщини до прийому пацієнтів із підозрою на захворювання COVID-19.

Як повідомив головний лікар КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» Едуард Кравченко, в інфекційному відділенні цього закладу розгорнуто 30 койко-місць та є можливість у разі необхідності додатково підготувати ще 20. 

Наразі там перебуває 1 людина, у якої відповідний діагноз підтверджений, та 4 – з підозрою на коронавірус.

Головний лікар наголосив, що стан здоров’я усіх пацієнтів задовільний.

Медичний заклад забезпечений усім необхідним та готовий до роботи за цим напрямом.

Завідуюча інфекційним відділенням КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» Ольга Мартиненко зауважила, що упродовж березня загалом до відділення надійшло 10 осіб з підозрою захворювання на коронавірус. У 5 з них діагноз не підтвердився лабораторно. Ці люди вже виписані.

Діагноз одного, як вже було зазначено вище, підтверджено. Учора до Києва відправлений матеріал для контрольного аналізу. При наявності двох контрольних негативних результатів людину мають виписати.

Щодо чотирьох пацієнтів з підозрою на COVID-19 вона поінформувала – у трьох з них результати першого тесту негативні. Очікуються результати другого тесту. Матеріали відправили до Києва учора. В четвертої людини відібрано та відправлено матеріал для першого тесту.

У Старобільському інфекційному відділенні теж підготовлено 30 ліжок та додатково розгорнуто ще 10. Про це розповіла головний лікар КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» Галина Горбаченко. Заклад у достатній кількості забезпечено лікарськими засобами. На сьогодні ані хворих, ані осіб з підозрою на COVID-19 у цьому відділенні немає.