Прес-центр27 липня 2018, 18:07

Успіх Луганщини – в ексклюзивності, – Юрій Гарбуз відвідав підприємство з виготовлення скляних виробів у Лисичанську

Питання розвитку малого і середнього бізнесу обговорив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з директором ТОВ «Тетра» Михайлом Голтишовим під час візиту на виробництво сьогодні, 27 липня.

Підприємство працює в місті Лисичанську та виготовляє склопакети, декоративні дзеркала та унікальні картини зі скла. Картини і декор для дзеркал виконуються в техніці фьюзинг, яка передбачає роботу з матеріалом, розігрітим до температури 300-1200 градусів залежно від сорту скла. Картини є складними витворами, і на виготовлення однієї йде кілька діб.

«Такі підприємства забезпечують конкурентну перевагу нашої продукції на вітчизняних та закордонних ринках. Я вкотре переконався, що успіх Луганщини – в ексклюзивності», – Юрій Гарбуз.

У каталозі «Тетра» близько 400 найменувань виробів, які представлені у 60 гіпермаркетах, серед яких такі торговельні мережі як «Епіцентр», «Нова лінія», «Будмен» тощо.

Виробництво знаходиться на території приміщення колишньої сільгосптехніки. На підприємстві працюють 15 осіб.

 

Нагадаємо, в облдержадміністрації ухвалили рішення про виділення 500 тис. грн на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва. Ця компенсація надається одноразово на безповоротній основі та спрямовується на часткову компенсацію фактично сплачених у поточному бюджетному році відсоткових ставок за користування кредитами, отриманими позичальниками у національній валюті на реалізацію проектів у пріоритетних для регіону галузях економіки.