Прес-центр14 серпня 2018, 15:08

Увага! 15 серпня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен

У середу, 15 серпня, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Для привернення уваги населення перед передачею інформації подається уривчастий сигнал за допомоги електросирен та інших сигнальних засобів, наявних на відповідній території.

Почувши такий сигнал, необхідно негайно увімкнути радіоприймач або телевізор, а у разі знаходження на вулиці – направитися до найближчої установи чи закладу, де є вищезазначені приймачі або гучномовці, і вислухати повідомлення управління органу управління цивільного захисту. Далі слід діяти без паніки згідно з отриманими вказівками.

На кожний випадок надзвичайної ситуації органами цивільного захисту готується відповідний текст звернення. Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів.

Повідомлення органу управління цивільного захисту включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації, розміри та масштаби надзвичайної ситуації, час початку та тривалість дії факторів ураження, територію (райони, масиви, вулиці, будинки і т. д.), яка потрапляє в осередки ураження, порядок дій при надзвичайних ситуаціях, іншу інформацію.