Прес-центр6 вересня 2017, 12:09

УВАГА! Гранти для медіа

ОГОЛОШЕННЯ

про Конкурс міні-ініціатив по підготовці відеоматеріалів (відеороликів та відеосюжетів) для груп активних громадян, журналістів, представників локальних ЗМІ громад Луганської та Донецької областей

 

Цим оголошенням підтверджуємо початок відбору бажаючих взяти участь у Конкурсі міні-ініціатив по підготовці відеоматеріалів (відеороликів та відеосюжетів) для груп активних громадян, журналістів, представників локальних ЗМІ громад Луганської та Донецької областей, що взяли участь у заходах ПРООН, присвячених тематиці «соціальна єдність та примирення» (навчаннях, візитах по обміну досвідом, медіа школах тощо).

 

Метою Конкурсу є відбір міні  ініціатив по розробці відеоматеріалів, направлених на вирішення спільних проблем територіальних громад з акцентом на соціальну єдність та примирення, безпеку у суспільстві та висвітлення роботи Програми розвитку ООН (далі – ПРООН) в громадах, направлених на вирішення спільних проблем територіальних громад (результати заходів, реалізованих міні ініціатив за напрямком роботи ПРООН «соціальна єдність та примирення, безпека у суспільстві» тощо), оформлених у вигляді проектних ініціатив по спеціальній формі для фінансування відповідно до правил закупівель на суми, що не перевищують 1 тис. дол. США по відповідному поточному курсу ПРООН (далі – проекти) та, які можуть бути в подальшому розповсюджені через ЗМІ, Інтернет та соціальні мережі, заході ПРООН, щоб підтвердити думку громадян щодо соціальної єдності та примирення і показати приклади реалізованих за підтримки ПРООН ініціатив, направлених на вирішення актуальних проблем розвитку територіальних громад.

 

Учасниками Конкурсу можуть стати: активні громадяни та їх групи, журналісти, представники локальних ЗМІ громад, пріоритетно з Луганській та Донецький областей, які обізнані щодо вищевказаної тематики в Луганській та Донецькій областях та, які попередньо приймали участь в навчальних заходах, візитах та навчаннях по темі: діалог, соціальна єдність для вирішення проблем громад за принципом “знизу до гори”, медіа школах та ін. заходах ПРООН.

 

Для участі необхідно заповнити форму проектної заявки, яку можна завантажити тут: https://drive.google.com/file/d/0B1xH_MonTbmRNm11dHQxTi04Unc/view?usp=sharing, яку у встановленому порядку необхідно подати на розгляд Комісії Конкурсу. Для цього, належним чином оформлену проекту заявку необхідно надіслати на електрону адресу координатора Конкурсу: anna.borovaya@undp.org

 

Основні завдання Конкурсу:

 

- підготовка не менш ніж 20 відеоматеріалів (роликів) для привернення уваги громадян до тематики «соціальна єдність та примирення, результатів підтримки ПРООН ініціатив активних жителів громади, думки людей у власній громаді «соціальна єдність та примирення очами людей»;

 

побудова діалогу та налагодження партнерських зв’язків між представниками влади, громади та бізнесу, з наголосом на групи бенефіціарів з числа представників громадськості, закладів освіти та ЗМІ, які мають спільне бачення розвитку власної території в контексті соціальної єдності та згуртованості для вирішення спільних проблем громади та побудови миру;

 

- відбір проектів для підготовки відеороликів з подальшим їх фінансуванням за рахунок коштів Проекту ПРООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» та інших незаборонених джерел українським законодавством (можливо дофінансування бюджетних, приватних спонсорів, інших донорів) у розрахунку не більше ніж 1 тис. дол. США по відповідному поточному курсу на момент подання проекту та за правилами закупівель ПРООН.

 

Всі подані на Конкурс заявки (проекти), повинні відповідати основним напрями!

Основним напрямком за якими розробляються проекти по підготовці відеороликів та відеосюжетів, є «соціальна єдність та примирення, результати співпраці з ПРООН», що стосуються безпосередньо:

  • просвітницької діяльності та навчань;
  • підтримки ЗМІ, у тому числі й громадських;
  • організації ефективної системи надання послуг населенню;
  • розвиток ефективних механізмів управління на місцевому рівні;
  • удосконалення процедури прийняття рішень місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування;
  • удосконалення механізмів громадської безпеки та модернізації інженерної інфраструктури в населених пунктах;
  • будь-які інші ініціативи, підтримані ПРООН, доцільність яких можна обґрунтувати з точки зору теми соціальної єдності, побудови діалогу та примирення.

 

Термін подання проектів – до 10 жовтня 2017 року на вищевказану електрону адресу координатору Конкурсу.

Після 10 жовтня, заявки будуть зареєстровані та представлені Комісії Конкурсу, яка протягом 5 днів прийме рішення про переможців, яким до 20 жовтня буде направлено офіційного листа.

 

Ця ініціатива фінансується за підтримки Європейського Союзу в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України»,  який реалізується ПРООН в Україні за підтримки Швейцарської Конфедерації, Уряду Швеції. Погляди, що будуть висловлені в публікаціях та відеосюжетах за підсумками Школи, належатимуть авторам і можуть не збігатись із офіційною позицією ПРООН в Україні, Швейцарської Конфедерації, Уряду Швеції, Європейського Союзу.  

 

Захід проводиться за підтримки Луганської облдержадміністрації - обласної військово-цивільної адмінстрації.