Прес-центр24 cічня 2022, 14:01

Увага! Надання грантової допомоги бізнесу Сходу України

Данська Рада у справах біженців — Данська Група з розмінування (DRC-DDG) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) і уряду Великої Британії продовжує реалізовувати «Програму економічного розвитку східної України», яка спрямована на підтримку вразливих верств населення через посилення їхньої ролі в місцевій економіці та залучення у виробничо-збутові ланцюжки.

Мета програми – покращити умови життя місцевого вразливого населення та збільшити їхній дохід.

Учасниками програми можуть стати представники приватних підприємств будь-яких форм реєстрації, об'єднань виробників сільськогосподарської продукції, комунальних підприємств та інші.

Програма передбачає надання грантової підтримки за принципом співінвестування: DRC-DDG – до 100 тис. доларів США  та обов’язковий вклад партнера до 50 % загального бюджету проєкту.

При розгляді заявок будуть враховуватися такі критерії:

- кінцевим результатом проєкту має бути збільшення доходів місцевого населення на певній цільовій території в Донецькій та/або Луганській області, в тому числі за рахунок їхнього прямого залучення у виробничо-збутові ланцюжки;
- ідея проєкту повинна передбачати розширення бізнес-діяльності партнера. Також однією зі складових частин бізнес-проєкту має бути залучення у виробничо-збутові ланцюжки місцевого вразливого населення, включаючи внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від конфлікту. При цьому створення нових офіційних робочих місць не є обов'язковою умовою програми;
- проєкт повинен бути прибутковим/життєздатним для місцевого партнера;
- передбачувана сума грантової підтримки – від 10 тис. до 100 тис. доларів США;
- співінвестиція з боку партнера у розмірі до 50 % від загальної вартості проєкту можлива у фінансовій або нефінансовій формі.

Заявку на участь у програмі можна подати за посиланням: https://lap.drc.ngo/form/msd

Граничний термін подачі заявок поки не встановлений, наразі програма безстрокова.

За більш детальною інформацією можна звертатись до контактних осіб за телефонами: (063)-252-67-27 (Надія), (073)-432-84-40, (093)-037-29-02  та за посиланням: https://lap.drc.ngo/title/msd.