Прес-центр9 квітня 2021, 08:04

Увага! Оголошено конкурс для участі у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні оголошує конкурсний відбір 15 міст та територіальних громад з усіх областей України для участі у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» на 2021-2024 роки.

Обраним громадам та містам надаватиметься всебічна підтримка для розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Детальніше ознайомитися із напрямками підтримки, критеріями відбору, умовами конкурсу та успіхами міст-партнерів можна за посиланням:  https://ukraine.unfpa.org/uk/CFDV_announcement.

Заявки приймаються до 23 квітня 2021 року.

Також UNFPA запрошує на онлайн-презентацію проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», що пройде у прямій трансляції на сторінці організації у Фейсбук 14 квітня об 11 годині. Під час презентації буде надана можливість отримати відповіді на питання щодо участі у відборі та запланованій подальшій підтримці для відібраних міст-партнерів.

Проєкт реалізується за підтримки уряду Канади та уряду Великої Британії.

Зазначимо, у травні 2020 року UNFPA розпочав новий проєкт «Міста, вільні від домашнього насильства». Ключовим завданням проєкту є посилення спроможності та ролі міст і громад України у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим особам, розвитку мережі якісних спеціалізованих послуг, покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на місцевому рівні, а також активізації та залучення мешканців громад до попередження та раннього виявлення таких випадків.

За результатами проведеного конкурсного відбору партнерами проєкту на 2020-2023 роки стали 15 українських міст, а саме: Вінниця, Дніпро, Київ, Костянтинівка, Краматорськ, Кременчук, Львів, Мелітополь, Миколаїв, Одеса, Покровськ, Полтава, Сєвєродонецьк, Харків, Херсон.

Упродовж травня 2020 року – березня 2021 року у 15 відібраних містах було проведено більше 60 навчальних заходів для понад 880 осіб, відповідальних за реалізацію заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, підготовлено 45 муніципальних профільних експертів (по три для кожного міста), підтримано проведення 38 місцевих ініціатив у рамках акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства», які залучили понад 583,000 осіб, а також надано підтримку для створення та розбудови 23 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб (притулків, денних центрів, кризових кімнат).

Завдяки підтримці Урядів Великобританії та Канади, у 2021 році проєкт «Міста, вільні від домашнього насильства» розширює підтримку у розбудові місцевих систем запобігання та протидії насильству та оголошує конкурсний відбір ще 15 територіальних громад - партнерів проєкту з усіх областей України на 2021-2024 роки.