Прес-центр19 лютого 2022, 18:02

Увесь світ розуміє, що ескалація спровокована Російською Федерацією, яка тисне на українську владу та наших міжнародних партнерів, – Ірина Верещук оглянула дитячий садочок в Станиці Луганській, нещодавно обстріляний бойовиками

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сьогодні, 19 лютого, відвідала Станицю Луганську.

Там вона оцінила поточну безпекову ситуацію та оглянула дитячий садок, який у четвер був обстріляний російсько-окупаційними військами.

«Розповсюджується інформація, нібито представникам СММ ОБСЄ не дозволили потрапити в дитсадок і провести там необхідні дії. Хочу спростувати це повідомлення – наші військові не забороняли їм цього. СММ ОБСЄ має фіксувати такі наслідки російської агресії та подавати в своїх звітах об'єктивну інформацію. Бо з боку РФ здійснюється психологічний тиск на місцевих жителів. Вкотре за ці дні наголошую – ми не провокуємо та не прагнемо ескалації конфлікту. Навпаки, забезпечуємо захист та безпеку українських громадян», – зазначила Ірина Верещук.

Як розповіла завідувачка дитячим садочком, у четвер потрапляння снаряду в будівлю сталося приблизно о 08:45. Внаслідок вибуху серйозно постраждав фасад та гімнастична зала на першому поверсі. На щастя, у цей час діти снідали на другому поверсі, тому ніхто з них не постраждав. Фізкультурні заняття повинні були розпочатися о 9:00.

«Російсько-окупаційні війська намагаються організувати якомога більше провокацій, щоб вимусити українську армію стріляти у відповідь, а потім зафіксувати та подати це у необхідному РФ ракурсі», – пояснив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, який супроводжував Віце-прем'єр-міністра.

Ірина Верещук додала: увесь світ розуміє, що ескалація спровокована РФ, яка тисне на українську владу та наших міжнародних партнерів. У нашої армії зараз відсутні наступальні плани – виключно оборонні.