Прес-центр14 серпня 2020, 09:08

В Біловодській громаді запроваджено послугу патронату над дитиною

На території Біловодської селищної ради 30 липня 2020 року згідно з рішенням виконавчого комітету № 336 запроваджено послугу патронату над дитиною.

Ухвалення даного рішення стало можливим завдяки спільній роботі суб’єктів соціальної роботи з сім’ями з дітьми-членів міждисциплінарної команди, які працюють в рамках проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді». Проєкт реалізовується на території громади за підтримки Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації СОС Дитяче містечко.

Основною метою створення нової послуги в громаді стало забезпечення права дитини на виховання в сімейному середовищі, створення умов для тимчасового догляду, виховання та реабілітації влаштованих під патронат дітей, на період подолання ними, їх батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Луганська філія МБО «Благодійний фонд «СОС Дитяче Містечко» провела навчання кандидатів в патронатні вихователі та їх помічників. Від Біловодської громади навчання пройшла Галина Ступаченко, жителька селища Біловодськ, яка 6 серпня отримала довідку про проходження курсу навчання та рекомендації щодо виконання обов’язків патронатного вихователя, можливості надання послуги з патронату над дитиною.

13 серпня відбулося підписання Договору про надання послуги з патронату над дитиною між головою Біловодської селищної ради Едуардом Олєйніковим та патронатним вихователем Галиною Ступаченко.