Прес-центр16 лютого 2022, 12:02

В День єднання на Луганщині розгорнули 200-метровий Прапор України

Указом Президента України Володимира Зеленського 16 лютого оголошено Днем єднання задля посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз.

Заходи розпочалися з підняття Державного Прапору біля Луганської облдержадміністрації та виконанням Державного Гімну присутніми.

«Сьогодні ми вперше відзначаємо запроваджений Указом Президента України Володимиром Зеленським День єднання. В цей важкий для країни час нам як ніколи треба бути єдиними. Наша історія показує, що саме в єдності духа запорука нашої перемоги. В цей день мільйони українців зібралися разом, заспівали Гімн, підняли Прапор. Вдячний всім, хто прийшов сьогодні – душі єднають нашу країну, тому разом ми переможемо будь-якого ворога. Слава Україні!» – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Символічно на площі Перемоги у Сєвєродонецьку розгорнули 200-метровий Державний Прапор, і багатолюдною урочистою ходою присутні рушили до площі Миру. Долучилися до ходи керівництво міста та області, військові, громадськість, які вигукували гасла та співали патріотичні пісні.

Завершилася хода покладанням квітів до пам’ятника генерал-майору Національної Гвардії України Олександру Радієвському, який загинув влітку 2014 року, визволяючи міста області.

Луганщина продемонструвала своє прагнення до єдності і миру: ми хочемо свободи і готові її виборювати, ми всі хочемо жити щасливо. Ми віримо у власні сили та продовжуємо будувати наше майбутнє, тому що нас об’єднує любов до єдиної України. Ми спокійні, ми сильні, ми разом!