Прес-центр21 травня 2020, 14:05

В Держархіві області наразі повністю оцифровано 38 архівних фондів

Сьогодні, 21 травня, відбулось засідання колегії Державного архіву Луганської області за участю заступника голови обласної державної адміністрації Катерини Безгинської.

Під час колегії підбито підсумки комплексних перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Луганського обласного територіального  відділення Антимонопольного комітету України, Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської обласної державної адміністрації, Комунальної установи «Луганська обласна філармонія» та надані доручення щодо усунення виявлених недоліків.

Катерина Безгинська звернула увагу, що нагальною проблемою, яка потребує першочергового вирішення, є виділення окремих кімнат для розташування архівів установ.

Розглянувши питання виконання Держархівом норм законодавства про запобігання корупції у 2019 році та здійснення заходів щодо виявлення та протидії корупційним проявам у 2020 році, було відзначено, що норми антикорупційного законодавства працівниками Держархіву дотримуються в повному обсязі. Робота в цьому напрямку триватиме і надалі.

З метою реалізації конституційного права громадян на доступ до документів Національного архівного фонду особливу увагу було приділено питанню їх оцифрування та оприлюднення.

В Держархіві наразі повністю оцифровано 38 архівних фондів, 326 архівних описів, виготовлено 402 418 цифрових копій. Цей напрямок діяльності Держархіву визначений, як пріоритетний.

Також обговорено стан дотримання архівними установами області вимог правил пожежної безпеки, реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності та визначено заходи щодо забезпечення надійної експлуатації будівель і приміщень, систем їх життєзабезпечення з метою підготовки архівних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 р.

З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.